အုန္းရည္ရဲ႕ က်န္းမာေရးအစြမ္း

အုန္းသီးကို ျမန္မာမုန္႔ေတြမွာ အမ်ားဆံုး ထည့္စားၾကၿပီး အုန္းသီးထဲက သဘာ၀အုန္းရည္ကေတာ့ က်န္းမာေရး အတြက္ အလြန္ေကာင္းမြန္ေစတာေၾကာင့္ ေသာက္သံုးေလ့ရွိၾကပါတယ္။

အုန္းရည္ခ်ိဳခ်ိဳေလးကို ပံုမွန္ေသာက္သံုး ေပးျခင္းျဖင့္ ကယ္လိုရီ က်ေစပါတယ္။ အခ်ိဳမ်ားမ်ားပါတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေတြ အစား အုန္းရည္ေသာက္သံုးျခင္းက သၾကားဓါတ္ပါ၀င္မႈ နည္းေစတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္က်ေစ ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ဟာ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ သတၱဳဓါတ္တစ္မ်ိဳးပါပဲ။

အုန္းရည္မွာ ပိုတက္စီယမ္ မ်ားမ်ားပါ၀င္တာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္နဲ႔အာရံုေၾကာဆိုင္ရာ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အုန္းရည္မွာ ပိုတက္စီယမ္ (၁၃%) ပါ၀င္ပါတယ္။

ခႏၶာကိုယ္မွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓါတ္ ေလ်ာ့က်လာၿပီဆိုရင္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ လႈပ္ရွားႏိုင္မႈစြမ္းရည္ကလည္း က်လာပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ energy ျမန္ျမန္ျပန္ျပည့္ေစခ်င္တယ္ဆိုရင္ မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားမ်ားပါ၀င္တဲ့ အုန္းရည္ကို ေရြးခ်ယ္ ေသာက္သံုးသင့္ပါတယ္။ အုန္းရည္မွာ ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္မႈေတြလည္း ပါ၀င္တာေၾကာင့္ free radicalsေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ပ်က္စီးျခင္းေတြကိုိ တားဆီးေပးပါတယ္။

ေရဓါတ္ကို အျပည့္အ၀ရေစၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္းေတြကို သက္သာေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ ကိုယ္ခံအားတိုးတက္ေစပါတယ္။ အသားအေရကို စိုျပည္ေစၿပီး အစာေခ်ဖ်က္ျခင္း စနစ္ကိုလည္း အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။

Credit:Momolay