သင့္ရဲ႕ က်န္းမာေရးအတြက္ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ပါ

Lactobacillus Acidophilus လိုမ်ိဳး သက္ရွိပိုးမႊားေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ျဖစ္ၿပီး အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္ က်န္းမာေရး အတြက္ပါ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ Probiotic ေခၚတဲ့ ခႏၶာကိုယ္ အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ Cheese ကိုစားၿပီး မီဆိုဟင္းခ်ိဳ ေသာက္ ျခင္းျဖင့္ ေအာက္ပါအက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိႏိုင္ပါတယ္-

 

ကိုလက္စထေရာအဆင့္ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ျခင္းပဲပ႐ိုတင္းနဲ႔အတူ Probiotics ေတြ စားေပးတာဟာ သင့္ရဲ႕ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ LDL အဆင့္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။ Wollongong တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕ ေလ့လာ မႈအရ ပဲႏို႔ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ရင္ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ အနည္းငယ္ျမင့္မားေနတဲ့ အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ၿပီး ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေရးေကာင္းေစ တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ဝမ္းဗိုက္အဆီက်ျခင္းကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ သူတို႔ရဲ႕ကိုယ္ဝန္ အေစာပိုင္းကာလ (ပထမသံုး လပတ္) အတြင္း Probiotics ေတြ စေသာက္ထားပါက ကေလးေမြးၿပီး တစ္ႏွစ္အၾကာမွာ ဝမ္းဗိုက္မွာ အဆီေတြ စုႏိုင္ေျခ နည္းတယ္လို႔ Finland မွ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ Probiotics အားျဖည့္ေဆးေတြဟာ အစာမွရရွိတဲ့ ကယ္လိုရီကို စုပ္ယူမႈနည္းတာေၾကာင့္ အဆီအေနနဲ႔ စုမေဝးႏိုင္ဘူးလို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ဆိုပါတယ္။ ဒီအက်ိဳး ေက်းဇူးကိုရရွိဖို႔ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ဖို႔ မလိုအပ္ပါဘူး။ သာမာန္လူေတြလည္း ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

အစာေျခစနစ္ ပိုေကာင္းျခင္းProbiotic အားျဖည့္ေဆးေတြဟာ ဗိုက္ပြတာ၊ ေလထိုးတာေတြကို သက္သာ ႏိုင္တယ္လုိ႔ ျပင္သစ္မွ ေလ့လာမႈအသစ္ေတြအရ သိရပါတယ္။ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ႏို႔ကို ေန႔စဥ္ေသာက္သူ ေတြရဲ႕ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ႏွစ္ပတ္အၾကာမွာ ပိုၿပီးအစာေျခႏိုင္ကာ ေလပြတာနဲ႔ ဗိုက္ပြတာ သက္သာႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈေတြအရ သိရပါတယ္။

ဓာတ္မတည့္မႈ ေလ်ာ့နည္းႏိုင္ျခင္းေန႔စဥ္ Probiotic ေသာက္ထားတဲ့ ရာသီဥတုကိုလိုက္ၿပီး ဓာတ္မတည့္မႈ ရွိသူ ေတြမွာ hay fever လကၡဏာ ရေစတဲ့ Antibodies Immunoglobulin E (Ig E) အဆင့္ နည္းသြားကာ၊ ဓာတ္မ တည့္မႈ တံု႔ျပန္တာကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ Immunoglobulin G(Ig G) အဆင့္ေတြ ျမင့္တက္လာတာကို British မွ သုေတသန ျပဳသူေတြမွ ေတြ႔ရွိခဲ့ပါတယ္။ အနည္းဆုံးေတာ့ ၁ ပတ္ကုိ ၁ ခါ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ေပးျခင္းဟာ သင့္ရဲ႕ က်န္းမာေရးကုိ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။  Credit – Myawady