ပန္းနာေရာဂါ၊ လည္ေခ်ာင္းနာ၊ ေခ်ာင္းဆုိးျခင္းနဲ႔ အဆုတ္ေရာဂါေတြအတြက္ အေကာင္းဆုံးသဘာဝေဆးနည္း

2

အျဖစ္မ်ားဆုံးေရာဂါေတြထဲမွာ အဆုတ္ေရာဂါမ်ဳိးစံု၊ ပန္းနာေရာဂါ၊ ေခ်ာင္းဆုိးေရာဂါမ်ဳိးမ်ဳိး၊ လည္ေခ်ာင္းနာစတဲ့ ေရာဂါေတြ ပါ၀င္ေၾကာင္း သိရၿပီး လူအမ်ားစုမွာ လည္း အဲဒီေရာဂါေတြရိွေနေၾကာင္းေတြ႔ရပါတယ္။ ေဆးလိပ္ ေသာက္ျခင္း၊ ေရာဂါကူးစက္ပ်ံ႕ႏွ႔ံျခင္းေတြနဲ႔ ဓာတ္မတည့္ျခင္းေတြေၾကာင့္ အဆုတ္ေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစ ႏုိင္ပါတယ္။ အဆုတ္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါမ်ဳိးစုံ ၊အထူးသျဖင့္ ပန္းနာေရာဂါ၊ လည္ေခ်ာင္းနာနဲ႔ ႏွလုံးေရာဂါမ်ား ကုသေပးမယ့္ လူသိမ်ားတဲ့ သဘာဝေျဖေဆး ေဖာ္စပ္နည္းေတြကို တင္ဆက္ေပးသြားပါမယ္။

ဟိုးအရင္က ကြ်ႏု္ပ္တို႔ဘုိးေဘးေတြ ဒီေရာဂါမ်ဳိးစုံ ကုသေပ်ာက္ကင္းေစဖို႔ ဒီသဘာဝေျဖေဆးကို ေဖာ္စပ္မီွဝဲခဲ့ၾကျပီး ေပ်ာက္ကင္းေအာင္ကုသႏုိင္တဲ့ အာနိသင္အမွန္ တကယ္ပါရိွေၾကာင္း စမ္းသပ္အသုံးျပဳခဲ့သူေတြက အတည္ျပဳေျပာဆို ခဲ့ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ • ၾကံသကာရည္စစ္စစ္ ၂ ခြက္ သို႔မဟုတ္ သၾကား ၁.၁ေပါင္/၀.၅ ကီလိုဂရမ္၊ • ၾကက္သြန္နီ ၁ေပါင္/၀.၅ကီလိုဂရမ္၊ • ေရ ၆ ခြက္/ ၁.၅ လီတာ၊ • သံပုရာ ၂ လုံး နဲ႔ • ပ်ားရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၇) ဇြန္းတို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္နည္းကို ေျပာျပေပးသြားပါမယ္။

ၾကံသကာရည္ကို ထည့္ျပီး အတန္သင့္ ေႏြးရုံသာျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ (သၾကားအသုံးျပဳပါက ဒယ္အိုးနဲ႔သၾကားကို ေႏြးေအာင္ အပူေပးထားပါ။ ေရႊေရာင္လို အေရာင္မ်ဳိးရလာသည္အထိ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ)။ ျပီးရင္ ပါးပါးေလး လီွးထားၾကက္သြန္နီကိုထည့္၊ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာခ်က္ျပဳတ္ျပီး ေရထည့္ပါ။ ေရသုံးပုံတစ္ပုံ ေလာက္ေလ်ာ့က် သြားသည့္အထိ မီးဖိုေပၚ ဆူရုံသာတည္ထားပါ။ ေနာက္ေအးလာေအာင္ ခဏထားထားပါ။ အဲဒီအခ်ိန္တြင္ သံပုရာရည္ ၾကိဳညစ္ထားျပီး ေဘးတြင္ခဏထားထားပါ။ ပ်ားရည္ထည့္ျပီး သံပုရာရည္ပါေရာထည့္ျပီးရင္ ေသေသ ခ်ာခ်ာေမႊေပးပါ။

အဲဒီတိုင္း တစ္ညထားျပီး ေနာက္ေန႔မနက္မွာ အရည္ကို ခပ္ထုတ္ကာ ပုလင္းတစ္လုံးထဲ သိမ္းထားရပါမယ္။ ေသာက္ပုံေသာက္နည္းကေတာ့ ထမင္းစားခါနီးတိုင္း ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္းေသာက္ပါ။ ထမင္းစားျပီးရင္ ေနာက္ တစ္ဇြန္းထက္ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။ အဲဒီအေလ့အက်င့္ကို အဆုတ္ေရာဂါ သက္သာလာတဲ့အထိ ဆက္လက္ ေဆာင္ရြက္ႏုိင္တယ္။ ကေလးေတြအေနနဲ႔က်ေတာ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းအသုံးျပဳျပီး ေသာက္ႏုိင္တယ္။  ဖိုးသူေတာ္


Leave a Reply