အဆီေလာင္ကြ်မ္းေစႏုိင္တဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးေဖ်ာ္နည္း

ငွက္ေပ်ာသီး စားျခင္းဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းေနစဥ္မွာေတာင္ စားလို႔ ရေနတာဟာ ကံေကာင္းတယ္လို႔ ဆိုရပါမယ္။

ငွက္ေပ်ာသီးဟာ ဗုိက္ျပည့္လြယ္ၿပီး အာဟာရလည္း ျဖစ္ေစတာ မို႔ အစားေရွာင္ေနတဲ့ ကာလေတြမွာ စားလို႔ရတဲ့ အသီးအႏွံထဲ ပါ၀င္ပါတယ္။ သူ႔မွာပါတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ဟာ အက်ိဳးျပဳေစၿပီး မေကာင္းတဲ့ အဆီေတြကို ေလာင္ကြ်မ္း ေစႏုိင္ပါတယ္။

တစ္ခါတရံ လူေတြရဲ႕ အစာအိမ္ဟာ အစားေတြကို မဆင္မျခင္ စားရာကေန တျဖည္းျဖည္း က်ယ္လာေစတယ္လို႔ ခံစားမိၾကမွာပါ။ အစားအစာေတြကို စနစ္တက် ျပန္စားေပးလိုက္ရင္ ေတာ့ အစာနဲနဲ ပိုစားမိတာနဲ႔ ဗုိက္ျပည့္အင့္သြားတတ္တာ သတိထားမိၾကမွာပါ။ ငွက္ေပ်ာသီးဟာ အစာအိမ္ကို ပံုမွန္အတိုင္းျဖစ္ေစၿပီး မေကာင္းတဲ့အဆီေတြကို ဖယ္ေပးဖို႔အတြက္ ကူညီေပးပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီးေဖ်ာ္ရည္ဟာ လြယ္ကူပါတယ္။ Blender တစ္လံုး ရွိဖို႔ေတာ့ လိုပါတယ္။ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့-

– ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုး – လိေမၼာ္သီး တစ္လံုး

– အဆီမပါတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ 1/2 ခြက္

– ဂ်င္းအနည္းငယ္ – အုန္းအဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပဳလုပ္ပံု


ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို Blender ထဲ ထည့္ၿပီး ေရာေမႊ႔ပါ။ ၁မိနစ္ေလာက္ ေမႊ႔ၿပီးရင္ ရပါၿပီ။ အရသာ ရွိၿပီး အဆီေတြကို ေလာင္ကြ်မ္းေစမယ့္ ေဖ်ာ္ရည္ေလးကို အိမ္မွာပဲ စမ္းသပ္ၾကည့္ရေအာင္ပါ။

Credit: myfoodyanmar