တြဲဖက္မစားသင့္တဲ့ အစားအစာမ်ား

တြဲဖက္စားသုံးလုိက္ရင္ ခႏၶာကိုယ္မွာ အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္ေစတဲ့ အစားအေသာက္ေပါင္းစပ္မႈေတြ ရိွပါတယ္။ အဲဒီအစားအေသာက္ေတြဟာ အစာေျခဖ်က္မႈစနစ္ထဲ ေရာက္သြားလုိ႔ ပုံမွန္အစားအစာေတြနဲ႔ ထိေတြ႔တဲ့အခါ ျဒပ္ေပါင္းအျဖစ္ ေျပာင္းသြားၾကျပီး ကသိကေအာက္ ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။

new-picture

သစ္သီးဝလံနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္

ခ်ဥ္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ေပါင္းစပ္စားသုံးတာက ကယ္လုိရီေလာင္ကြ်မ္းမႈ ေလွ်ာ့က်ေစျပီး အစာေျခခ်က္မႈ ေႏွးေကြးေစတဲ့ အက္ဆစ္ဓာတ္ေတြ ဖန္တီးျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။

ဘိလပ္ေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ ပူရွိန္းသၾကားလုံး

ပူစီနံက ေဆာ္ဒါနဲ႔မတည့္တဲ့ လကၡဏာမျပပါဘူးလုိ႔ ယူဆထားၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ သတ္မွတ္ထားတဲ့ အခ်ဳိး အစားအတုိင္း မေရာစပ္ပါက အစာအိမ္မွာ ဆုိင္ယာႏုိက္အဆိပ္ (cyanide) ေပါင္းစပ္ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။

ပိုးသတ္ေဆးနဲ႔ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း

ပိုးသတ္ေဆးအနည္းငယ္က ႏုိ႔ကေန ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္စုပ္ယူမႈ ဟန္႔တားထားတာေၾကာင့္ မျဖစ္မေန ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။
ႏုိ႔နဲ႔ သံပုရာသီး

ႏုိ႔တစ္စက္ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ဇြန္းေပၚကို သံပုရာရည္အစက္အနည္းငယ္ခ်လုိက္ရင္ ဘာျဖစ္သလဲ။ ပူးကပ္သြားၾက ပါတယ္။ သံပုရာရည္နဲ႔ ႏုိ႔ေရာေသာက္ရင္လည္း အစာအိမ္အတြင္း အဲဒီအတုိင္းျဖစ္ျပီး အက္ဆစ္အျဖစ္ေျပာင္းကာ အဆိပ္ျဖစ္ေစပါတယ္။
ပ်ားရည္နဲ႔ ေရေႏြး

ပ်ားရည္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ေရာရင္ ဖယ္ရွားဖုိ႔အခက္ဆုံးအဆိပ္ျဖစ္တဲ့ ama ကို ထုတ္လုပ္ေပးတယ္လုိ႔ ေဒါက္တာ Kulreet Chaudhary က ဆုိပါတယ္။ ပ်ားရည္ကို ေရေႏြးနဲ႔ေရာစပ္လုိက္တဲ့အခါမွာ  အာနိသင္ဆုံးရႈံးျပီး အဆိပ္ သင့္ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ # ဖိုးသူေတာ္


Leave a Reply