ခါးနာ ဒူးနာ သူမ်ားအတြက္ မခက္ပါ ….

ဘဲဥကုိပြတ္ေနေသာ ေရေႏြးအုိးထဲ့ကုိ ၂ မိနစ္ခန္ ့ၿပဳတ္လုိက္ၿပီး ဆယ္ယူလုိက္ပါ ၊ ဆယ္ယူလုိက္သည့္ ဘဲဥကုိ ပန္းကန္လုံးထဲ့ကုိ ေဖာက္ထည့္လုိက္ပါ စားေကာင္းေစရန္ သႀကားအနည္းငယ္ သင္စားေကာင္း ေစေလာက္သည့္ အေနအထားသုိ ့ထည့္ၿပီး ေခါက္စားလုိက္ပါ တၿခားမည္သည္အရာမွ ေရာစပ္ၿပီး မစားရပါ ဘဲဥတလုံးကုိေတာ့ ကုန္ေအာင္ စားရပါလိမ့္မည္ ။

တေန ့ကုိ ဘဲဥတလုံးကုိ ကုန္ေအာင္စားရပါလိမ့္မည္ ။ ထိုနည္းအတိုင္း ေန႔စဥ္ ဘဲဥတလံုးစီ စားသံုးရမည္၊ အနည္းဆံုး မိမိအသက္၏ တ၀က္ အလံုးေရအထိ စားသံုးရမည္၊ ( ဥပမာ ) အသက္ ၄၀- ႏွစ္ရွိလွ်င္ အနည္းဆံုး ဘဲဥ အလံုးေရ  (၂၀ ) စားသံုးရမည္၊ ထိုထက္ မ်ားမ်ားစားသံုးႏိုင္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။

ဘဲဥစားသုံးၿခင္းသည္ လုိအပ္ေသာ ျခင္ဆီဓာတ္အတြက္ ၿပန္လည္ၿဖစ္ေပၚေစရန္ၿဖစ္ပါသည္ ။ ထိုကဲ့သို႔ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခါး – ဒူးတို႔တြင္ ရိုးတြင္းျခင္ဆီ ခန္းေျခာက္ျခင္းကို ျပန္လည္ျဖည့္တင္းေပးျပီး ခါးနာ ဒူးနာမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္း သြားပါလိမ့္မည္။