အဆစ္အျမစ္ ေရာင္တာ သက္သာေစဖို႔ သဘာ၀နည္းလမ္းျဖင့္ Uric Acid ကို ဖယ္ရွားမယ္

အဆစ္အျမစ္ေရာင္ၿပီး နာက်င္ကိုက္ခဲရတဲ့ အေၾကာင္းအရင္းတစ္ခုက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ Uric Acid ဓာတ္ ေတြ မ်ားေနတာေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ သဘာ၀အတိုင္း သီးႏွံေတြနဲ႔ ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ဟာ Uric Acid ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးရုံသာမက က်န္းမာေအာင္လည္း ေထာက္ပံ့ေပးပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကေတာ့ သခြားသီး ၁လံုး၊ ဂ်င္း ၂ လက္မ၊ Grapefruit ၁ လံုး၊  နာနတ္သီးေတြကို စိတ္ထားၿပီး ခြက္၁လံုးထဲကို ထည့္ထားပါ။ လုပ္ေဆာင္ရမည့္ နည္းလမ္းအေပၚတြင္ ေဖာ္ျပထားတဲ့ ပစၥည္းမ်ားကို ေဖ်ာ္စက္ထဲထည့္ၿပီး ညက္ညက္ေၾကတဲ့အထိ ေမြလိုက္ပါ။ အဲ့ဒီ ေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔တိုင္း ထမင္းမစားခင္ ေသာက္သံုးပါ။ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကေတာ့-

သခြားသီး

ဆီးရႊင္ေစၿပီး ေက်ာက္ကပ္မွာ ေက်ာက္တည္တဲ့ ေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ Uric Acid ပါ၀င္မႈ ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး အဆစ္အျမစ္ေရာင္ ေရာဂါ သို႔ ေဂါက္ေရာဂါနဲ႔ ပန္းနာရင္က်ပ္ တို႔ကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။ အဆစ္ေတြၾကားထဲမွာ ရွိေနတဲ့ Uric Acid ကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။

ဂ်င္း

ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ၿပီး အဆစ္အျမစ္ ကိုက္ခဲတာေတြကိုလည္း ေလ်ာ့ပါးေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

နာနတ္သီး

နာနတ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ေတြမွာ ပါ၀င္တဲ့ Bromelain ဓာတ္က အဆစ္အျမစ္ကိုက္ခဲတာေတြကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေအာင္ လုပ္ေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ Grapefruit မွာ ဗီတာမင္ C ပါ၀င္ၿပီး အဆစ္အျမစ္ကိုက္ခဲတာ ေတြကို သက္သာေအာင္ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္တဲ့ Ascorbic အက္စစ္ဓာတ္ပါ၀င္ပါတယ္။

Credit – mystylemyanmar