အသီးကိုေဖ်ာ္မေသာက္ဘဲ စားေပးျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ပိုေကာင္းမြန္

အသီးအႏွံေဖ်ာ္ရည္မ်ားကိုေသာက္သံုးျခင္းသည္ က်န္းမာေရးကိုအေထာက္အကူျပဳသည္ဟု အမ်ားကယံုၾကည္ေန ၾကသည္မွာ က်ယ္ျပန့္စြာသုေတသနျပဳေလ့လာစမ္းသပ္ထားသည့္ အေျဖမ်ားေၾကာင့္မဟုတ္ဘဲ လူတစ္ေယာက္စ၊ နွစ္ေယာက္စ၌ အက်ိဳးသက္ေရာက္သည္ကိုေတြ႔ရွိျပီးေနာက္ အယံုလြယ္သြားၾကျခင္းသာျဖစ္ျပီး တစ္ကယ္တမ္း တြင္ အသီးအႏွံေဖ်ာ္ရည္ မ်ား၌ပါ၀င္သည့္ အခ်ိဳနွင့္သၾကားဓါတ္တို႔ေၾကာင့္ ေသာက္သံုးသူမ်ားတြင္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳသည္ထက္ ထိခိုက္ေစသည္က ပိုမ်ားနိုင္သည္ကို ဂရုျပဳရန္လိုအပ္ေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။

 

အခ်ိဳ႕က မနက္စာမွာ အဖတ္မစားဘဲ အရည္ေသာက္ၾကပါတယ္။ သူ႔ခႏၶာကိုယ္အက်င့္နဲ႔သူ ေနလို႔ထိုင္လို႔ေကာင္း တာ ဟုတ္ေကာင္းဟုတ္ပါလိမ့္မယ္။ ဒါေပမယ့္ လူတိုင္းအတြက္ တူတဲ့အက်ိဳးေက်းဇူးကို ေပးမယ္ဆိုတာမ်ိဳးေတာ့ သိပၸံ နည္းက် အေထာက္အထားေတြ မရွိေသးပါဘူး။ ဒီေတာ့ မုန္လာဥနီတစ္လံုးကို ၾကိတ္ျပီး အရည္ေဖ်ာ္ေသာက္ လိုက္တာနဲ႔ က်န္းမာေရးေကာင္းသြားျပီဆိုတာမ်ိဳးေတာ့ လက္ခံဖို႔ခက္ပါတယ္ဟု သုေတသီတစ္ဦးကေျပာျပသည္။

ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ေသာက္ရာတြင္ သၾကားထပ္ထည့္ျခင္းေၾကာင့္ ကယ္လိုရီျမင့္မားလာေလ့ရွိေၾကာင္း၊ အသီးကို ေဖ်ာ္ ရည္ေဖ်ာ္သည့္အခါ အလြန္အေရးပါေသာ ဖိုက္ဘာတစ္ရွဴးမွ်င္မ်ားကို ဖယ္ထုတ္ပစ္ၾကေၾကာင္း၊ သီးေဖ်ာ္ရည္ကို ေဖ်ာ္ေသာက္သည္ဆိုရာ၀ယ္ တစ္ကယ္တမ္းတြင္ ဗီတာမင္အနည္းငယ္သာပါေသာ သၾကားရည္ကို ေသာက္ ေနသည္နွင့္ တူေနေၾကာင္း၊ တစ္ကယ္တမ္းတြင္ အသီးကိုေဖ်ာ္မေသာက္ဘဲ သဘာ၀အတိုင္းစားျခင္းကသာ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳမည့္ အဟာရမ်ိဳးစံု ပါ၀င္ေစမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ေရွးပေ၀သဏီအခ်ိန္ကစျပီး ယေန႔ထိထက္တိုင္ အသီးအနွံမ်ားကို အရည္ေဖ်ာ္ေသာက္ရသည္ကို လူအမ်ားက နွစ္သက္ၾကေၾကာင္း၊ အသီးတစ္ခုလံုးကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး သၾကားထပ္မထည့္လ်င္ ေကာင္းေသာ္လည္း အသီး၏ အဆီအနွစ္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ျခင္း၊ ဖိုက္ဘာတစ္ရွဴးမွ်င္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ျခင္း၊ သၾကားထပ္ထည့္ျခင္း၊ ထို႔အျပင္ ေသာက္ေကာင္းေအာင္၊ အနံ႔အရသာနွင့္ျပည့္စံုေအာင္ နည္းမ်ိဳးစံုျဖင့္ ျပင္ဆင္ျခင္းတုိ႔ေၾကာင့္ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္မွ ကယ္လိုရီအလြန္ျမင့္ေသာေဖ်ာ္ရည္ ျဖစ္မွန္းမသိျဖစ္လာေၾကာင္း၊ ထို႔ေၾကာင္း အသီးအနွံေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္ တိုင္း က်န္းမာေရးနွင့္ညီညႊတ္သည္ဟု ယံုၾကည္မွတ္ယူရန္ မျဖစ္နိုင္ဘဲ ဂရုျပဳရန္လိုအပ္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေ၀ဖန္ေထာက္ျပထားျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။