ပူျပင္းတဲ့ရာသီမွာ ကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ကို အစားအစာနဲ႔ ဘယ္လိုေလွ်ာ့ခ်မလဲ

ဖ်ားနာျခင္း၊ တင္းက်ပ္လြန္းတဲ့ အဝတ္အစားမ်ား ဝတ္ဆင္ျခင္း၊ ျပင္းျပင္းထန္ထန္ ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္ျခင္းစတဲ့ အေၾကာင္းရင္း အမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္ ကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ ျမင့္တက္ေစတဲ့အျပင္ ရာသီဥတုက တျဖည္းျဖည္း ပူျပင္းလာ တာနဲ႔အမွ် အပူေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေရာဂါေတြေၾကာင့္ အသက္ေသဆံုးသည္အထိ အႏၲရာယ္ရွိပါတယ္။ ကိုယ္တြင္း အပူခ်ိန္ျမင့္လာတဲ့အခါ အစားအစာေတြနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး ကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းေတြကို ေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ပါတယ္။

ကိုယ္တြင္း အပူခ်ိန္မတက္ေအာင္ ပူစပ္တဲ့ အစားအစာစားျခင္း ေရွာင္ပါ။ အဆီမ်ားေသာ အစားအစာႏွင့္ ဆီေၾကာ္ အစားအစာမ်ားေရွာင္ပါ။ ကဖင္းဓာတ္ႏွင့္ အယ္လ္ကိုေဟာ ေရွာင္ပါ။အုန္းဆီ၊ သံလြင္ဆီ စတဲ့ဆီေတြနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ပါ။

ကိုယ္တြင္းအပူကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးမယ့္ အိမ္တြင္း ေဆးဝါးငါးမ်ိဳး

ေရေအး။ ကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းေတြထဲက အလြယ္ဆံုးနဲ႔ အျမန္ဆံုး ကုစားႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းကေတာ့ ေရေအးအသံုးျပဳျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ အရမ္း မ်ားတဲ့အခါမွာ အရင္ဆံုး လုပ္သင့္ တာကေတာ့ ေျခေထာက္ကို ေရစိမ္ေပးျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္က အပူေတြထြက္သြားေစၿပီး အပူခ်ိန္ျမင့္တက္ မႈေၾကာင့္ ခံစားရမယ့္ ဒုကၡေတြကေန ကင္းလြတ္ေစမယ့္ နည္းလမ္းအလြယ္တစ္ခုပါ။ ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ခႏၶာကိုယ္က အရမ္းပူေနတယ္လို႔ ခံစားရတာနဲ႔ အရင္ဆံုး ေရေအးေအးကို ခြက္ႀကီးႀကီးနဲ႔ တစ္ခြက္ေသာက္ပါ။ ၿပီးတာနဲ႔ ၁၅ မိနစ္ကိုတစ္ခါ ေရေအးနည္းနည္းစီ ေသာက္ပါ။ ေရေအးေအး ေရခ်ိဳးျခင္းျဖင့္လည္း ခႏၶာကိုယ္ အပူ ခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ေပးပါတယ္။ သတိထားရမွာက သာမန္အပူခ်ိန္ရွိတဲ့ အခန္းတြင္းမွာရွိေနစဥ္မွာ ေရေအးကို အသံုးျပဳရ မွာျဖစ္ပါတယ္။ အရမ္းပူလြန္းတဲ့အခ်ိန္ အျပင္အပူခ်ိန္ကေန ျပန္လာလာခ်င္းကို ေရခဲေရေသာက္ျခင္းေရွာင္ရပါမယ္။

အုန္းရည္

အုန္းရည္က အပူေၾကာင့္ ႏြမ္းနယ္မႈကို ကုစားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္က ဆံုး႐ံႈးသြားတဲ့ ဓာတ္ေတြကို ျပန္ျဖည့္ေပးဖို႔လည္း အုန္းရည္က အေကာင္းဆံုးပါ။

သံပုရာသီး

သံပုရာသီးဟာ ခႏၶာကိုယ္ ေအးေစဖို႔နဲ႔ အပူနဲ႔ဆက္ႏႊယ္ၿပီး ေနမေကာင္းျဖစ္မွာေတြကို ကာကြယ္ေပး ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ေရဓာတ္ ျပန္ျဖည့္ေပးဖို႔နဲ႔ ခႏၶာကိုယ္ကို လန္းဆန္းေနေစဖို႔ ေႏြရာသီ အတြက္ သံပုရာသီးက မရွိမျဖစ္ပါ။ သံပုရာသီးကို ပ်ားရည္၊ ဆားတို႔နဲ႔ ေဖ်ာ္စပ္ၿပီး ေန႔စဥ္ေသာက္သင့္ပါတယ္။

ဖရဲသီး

ဖရဲသီးမွာ ေရဓာတ္ ၉၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ပါဝင္ပါတယ္။ အရည္ရႊမ္းတဲ့ ဖရဲသီးကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ကိုယ္တြင္း အပူခ်ိန္ကို ခ်က္ခ်င္းေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဖရဲသီးကို ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ သံပုရာသီးတို႔နဲ႔ တြဲဖက္ ေဖ်ာ္စပ္ ရင္လည္း အရသာရွိၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အစားအစားတစ္ခုအျဖစ္ ဖန္တီး စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

ရွားေစာင္းလက္ပတ္

ႏူးညံ့ၿပီး ေအးတဲ့ သဘာဝရွိတဲ့ ရွားေစာင္း လက္ပတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ အပူခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစဖို႔ အသံုးမ်ားတဲ့အပင္ပါ။ အစားအစာအျဖစ္၊ အလွကုန္အျဖစ္ သံုးေလ့ ရွိပါတယ္။ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ အရြက္ကေန ရွားေစာင္းလက္ပတ္ အႏွစ္ကို ထုတ္ယူၿပီး ခႏၶာကိုယ္အႏွံ႔ ပြတ္တိုက္ေပးမယ္ဆိုရင္ ခႏၶာကိုယ္ကို ေအးလာေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ရွားေစာင္း လက္ပတ္ကို လူးၿပီး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ၾကာ တဲ့အခါမွ ေရေအးေအးေလးနဲ႔ ခ်ိဳးပါ။ ခႏၶာကိုယ္ အပူခ်ိန္ မၾကာခဏ ပူတတ္ရင္ ဒီနည္းလမ္းကို လုပ္သင့္ပါတယ္။ ရွားေစာင္း လက္ပတ္ကို အေအးအျဖစ္လည္း ေဖ်ာ္စပ္ ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။

# The Voice