နာနတ္သီး အခြံေတြ လႊင့္မပစ္သင့္တဲ့ အေၾကာင္းရင္း

နာနတ္သီးဆိုရင္ အသားဝါ ဝါေလးေတြကိုသာ စားေလ့ရွိၾကေပမယ့္ အခြံေတြကိုေတာ့ အမႈိက္အျဖစ္သာ စြန္႔ပစ္ေလ့ရွိၾကပါတယ္။ နာနတ္သီးအခြံမွာလည္း  က်န္းမာေရးေကာင္းက်ိဳး ေတြ ရွိေနတာမို႔ အမႈိက္မဟုတ္တဲ့ အေၾကာင္းရင္းေလး သိထားရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

ႏႊာၿပီးသား နာနတ္သီးခြံေတြ ကို ေရနဲ႔ေသခ်ာေဆးၿပီး အိုးတစ္ လံုးထဲတည့္ကာ ေသခ်ာဆူ ေအာင္တည္ၿပီး ရလာတဲ့အရည္ကို စစ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းဆည္းပါ။ နာနတ္သီးလက္ ဖက္ရည္ၾကမ္းကို အပူေသာက္ လိုက ျပန္ေႏႊးေသာက္ႏိုင္ၿပီး ေရခဲေလးထည့္ၿပီးေတာ့လည္း အေအးလိုေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ အရသာ ပိုေကာင္း ခ်င္ရင္ေတာ့ ပ်ားရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီးေတာ့လည္း ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။

နာနတ္သီး လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ကိုယ္ ခံစြမ္းအားျမင့္ေစၿပီး ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္ဝတဲ့ အတြက္ အေအးမိ၊ တုပ္ေကြးနဲ႔တျခားေရာဂါ ပိုးကူးစက္ခံရမႈေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အဆစ္အျမစ္ နာက်င္မႈလည္း ကင္းေစသလို တဆစ္ဆစ္ကိုက္ခဲတာ၊ ေရာင္ကိုင္းတာနဲ႔ ေတာင့္တင္းမာေက်ာေန တာမ်ိဳးေတြကိုလည္း သက္သာ ေစပါတယ္။

အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလည္း ေႏွးေကြးေစသလို ေသြးတြင္းက အဆိပ္အေတာက္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားေပး ပါတယ္။ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကိုလည္း ထိန္းညႇိေပးသလို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေအာင္လည္း ကူညီေပးပါတယ္။

Credit: 7daydaily