ကင္ဆာဆဲလ္ ၉၈% ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ ေသေစတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး

ၾကက္ဟင္းခါးသီးပင္ေလးဟာ အာရွတုိက္မွာဆိုရင္ သာမန္အပင္ေလး တစ္ပင္ေလာက္ပါပဲ။ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ အိုကီနာဝါ က ႏွစ္ေပါင္းၾကာရွည္အသက္ရွင္တဲ့ လူဦးေရ ေတြၾကား အေတာ္ေလးလူသိမ်ားပါတယ္။ ေရပါဝင္မႈပမာဏ (၅%) ရာခိုင္ႏႈန္းသာရိွတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးရည္က အစာေၾကမႈအတြက္ အေႏွာက္အယွက္ေပးတဲ့ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြရဲ႕ လမ္းေၾကာင္းေလးခုကို ဖ်က္ဆီးေပးပါတယ္။

kkk

ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ကင္ဆာဆဲလ္လမ္းေၾကာင္းႏွစ္ခုရဲ႕ ေဆာင္ရြက္ခ်က္ကို ၉၀% ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ခ်ေပးျပီး တျခားလမ္းေၾကာင္းႏွစ္ခုကိုလည္း မယုံၾကည္ႏိုင္ ေလာက္ေအာင္ ၉၈%ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ဖ်က္ဆီးေပးပါတယ္။

ဒီကုသနည္းက ထိန္းခ်ဳပ္ရခက္တဲ့ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ေျဖရွင္းေပးတဲ့ သဘာဝနည္းလမ္းပဲျဖစ္ပါတယ္။ ပိုျပီး ေကာင္းမြန္တဲ့အခ်က္က ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြရဲ႕ ကလိုးကို႔စ္ အစာေခ်ဖ်က္မႈစနစ္ကို ရပ္တန္႔ ေစတဲ့ လမ္းေၾကာင္းေတြကိုလည္း ျပန္လည္အလုပ္လုပ္ေစပါတယ္။

ေနာက္တနည္းေျပာရမယ္ဆိုရင္ ဆဲလ္ေတြအတြက္ ဆက္လက္အသက္ရွင္ႏုိင္ဖုိ႔ လိုအပ္တဲ့ သိၾကားဓာတ္ရရိွမႈကို ရပ္တန္႔ေပးလုိက္ပါတယ္။ ဒီအက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ အတိုင္းအတာဟာ အသက္အႏၲရာယ္ျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ ကင္ဆာ ေရာဂါကုသတဲ့ တျခားဓာတုေဆးမ်ားထက္ မ်ားစြာထိေရာက္မႈရိွပါတယ္။


Leave a Reply