သင္မသိႏုိင္ေသးတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး (၁၀) ခု
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ အစိမ္းပဲစားစား၊ ခ်က္ပဲစားစား အရသာရွိတဲ့ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ ေအာက္ပါ အေၾကာင္းရင္း ေတြေၾကာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ အျမဲစားေပးဖို႔ လည္း လိုအပ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျဖစ္တယ္ဆုိတာကို ေဖာ္ျပေနပါတယ္။
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြက ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
၂။ ေသြးထဲ သၾကားပါဝင္ႏႈန္းကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစတယ္။
၃။ ေသြးေၾကာပိတ္ျခင္း မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
၄။ DNA ပ်က္ဆီးျခင္းမရွိေအာင္လည္း ကာကြယ္ႏုိင္တယ္။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရည္ကို ဆံပင္မွာ လိမ္းေပးရင္ ဆံပင္ သန္ၿပီး ေတာက္ပေစတယ္။
၆။ အ႐ိုးအဆစ္ေတြကိုလည္း သန္မာေစတယ္။
၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္းေလးေတြကို မ်က္ႏွာမွာ ၅ မိနစ္ခန္႔ တင္ထားလိုက္႐ံုနဲ႔ အသားအေရကို သန္္႔ရွင္းေစတယ္။
၈။ ကင္ဆာေရာဂါေတြ ျဖစ္ေစတဲ့ ကာဆီႏိုဂ်င္ရဲ႕ သက္ေရာက္မႈေတြကို တုိက္ဖ်က္ေပးတယ္။
၉။ အျမင္အာ႐ံုလည္း ေကာင္းမြန္ေစတယ္။
၁၀။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ေန႔တစ္ခြက္ ေသာက္သံုးရင္ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ အ႐ိုးပြျခင္းတုိ႔လို ေဆးမတုိးတဲ့ ေရာဂါေတြ ကို ျဖစ္ေစတဲ့ TNF-alpha ပါဝင္မႈႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္။
ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com) Credit : Duwun