“စေတာ္ဘယ္ရီသီး နဲ႔ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ေကာင္းက်ိဴးမ်ား”

“စေတာ္ဘယ္ရီသီး နဲ႔ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ေကာင္းက်ိဴးမ်ား” ဆိုတဲ့အေၾကာင္းကို တင္ဆက္ေပးမွာပဲျဖစ္ပါတယ္။
ေသြးထဲမွာရွိတဲ့ က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစတဲ့ LDL-cholesterol ေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့ ဗီတာမင္နဲ႔ ဖေလဗိုႏြိဳက္ေတြ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာ ပါဝင္တဲ့အာနိသင္ ရွိပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္းကိုလည္း ကာကြယ္ေပးနိုင္ပါတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီသီး ၁၀ဝ ဂရမ္မွာ ပိုတက္စီယမ္ ၁၅၃ မီလီဂရမ္ပါဝင္ၿပီး ေသြးတိုးကိုက်ေစနိုင္တဲ့ အာနိသင္ ရွိတာ‌ေၾကာင့္ LDL-cholesterol ေတြကိုပါ က်ေစနိုင္ၿပီး ပုံမွန္စားသုံးမယ္ဆိုရင္ ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူမ်ားအတြက္ မ်ားစြာအက်ိဴးရွိ‌ပါတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာပါတဲ့ ဖေလဗိုႏြိဳက္ဟာ အင္တီေအာက္စီဒင့္ (𝗔𝗻𝘁𝗶𝗼𝘅𝗶𝗱𝗮𝗻𝘁) အာနိသင္ရွိတာေၾကာင့္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွလည္း ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဖေလဗိုႏြိဳက္ လို႔ေခၚတဲ့ အနီေရာင္ အင္သိုဆိုင္ရာ နင္ေတြဟာ ေရာင္ရမ္းျခင္းကို ေလ်ာ့နည္းေအာင္ ျပဳလုပ္နိုင္စြမ္းရွိတာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းျခင္းကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္ေမာင္လြင္ (FAME)ရဲ့ အႀကံျပဳခ်က္မ်ားမွထုတ္ႏုတ္ၿပီး အမ်ားျပည္သူအတြက္ က်န္းမာေရး အသိပညာမ်ား ရရွိေစရန္ရည္ရြယ္ၿပီးေတာ့ တင္ဆက္ေပးရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
#sdtimedaily