ကီ၀ီသီး ေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ၾကမယ္

ေသးေသးေလးနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ ကီဝီသီးဟာ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းက်ိဳးမ်ားပါတယ္။ ကီဝီသီးရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကေတာ့ –

1.ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ အိပ္ေပ်ာ္ေစပါတယ္။

2.ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္ စုပ္ယူမႈကို အားေပးတဲ့အတြက္ သံဓာတ္အားနည္းျခင္း၊ ေသြးအားနည္းျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

3.ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တဲ့အတြက္ မ်က္စိေရာဂါအမ်ားစုကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

4.အစာအိမ္ထဲမွ ပိုးမႊားမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ႏိုင္တဲ့အတြက္ အစာေၾကလြယ္ၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပး ပါတယ္။

5.ကီဝီသီးမွာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ေတြအတြက္ လိုအပ္တဲ့ဗီတာမင္ေတြ ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ မိခင္ေလာင္းတို႔ စားဖို႔ အသင့္ေတာ္ဆံုးသစ္သီး ျဖစ္ပါတယ္။

6.အသားအေရကို ေနေလာင္ဒဏ္မွ ကာကြယ္ေပးသလို အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳမႈကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။

7.ေရာဂါပိုးမ်ား ေရာင္ရမ္းမႈမ်ားမွ ကာကြယ္ေပးလို႔ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမင့္တက္ေစပါတယ္။

8.အခ်ိဳဓာတ္ နည္းပါးသည့္အျပင္ အဆီက်ေစေသာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳသမားတို႔အတြက္လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္စားတဲ့အခါ ကီဝီသီးစိတ္ေလး တင္စားၾကည့္ပါ။

9.ကီဝီသီးမွာ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ဓာတ္ေတြလည္း အမ်ားႀကီး ပါဝင္ပါတယ္။

10.အဆီက်ေစျခင္း၊ ေသြးက်ဲေစျခင္းတို႔ေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။

Credit: Dr. Zero (www.drmyanmar.com)