၀မ္းဗိုက္ က အဆီ ေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးၿပီး ကိုလက္စထေရာ က်ေစမဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ န႔ဲ ၀ိုင္နီ

က်န္းမာေရး အတြက္ေရာ အလွအပ အတြက္ပါ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔ လူေတြ ပိုၿပီး ဂရုစိုက္လာၾကပါတယ္။ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တဲ့ အစားအစာေတြစားတာဟာ ကယ္လိုရီ ေလာင္ကၽြန္းေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္ကာယ ေလ့က်င့္ခန္းကိုလည္း တြဲၿပီးလုပ္ေပးသင့္ပါတယ္။

ဒါ့အျပင္ အဆီ ကိုေလာင္ကၽြမ္းေစႏိုင္တဲ့ သဘာ၀ အစားအစာ ေတြကိုလည္း သိထားသင့္ပါတယ္။ ဒီေတာ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ ပိုလို႔အသံုး၀င္တာေပါ့ရွင့္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ က်န္းမာေရး နဲ႔ ညီညႊတ္တဲ့အျပင္ ေဆးဖက္ လည္း၀င္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို တစ္ဇြန္းေလာက္ စားေပးတာဟာ ေရာဂါေပါင္းမ်ားစြာကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။

ဒါ့အျပင္ ႏွလံုးေရာဂါ ကိုလည္းကာကြယ္ေပးၿပီး ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဒီေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လိုက္ၾကရေအာင္ပါ။ ပါ၀င္ပစၥည္း ၀ိုင္နီ ၁/၂ လီတာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၂ စိတ္

ျပင္ဆင္ျခင္း   ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြႏႊာၿပီး အတံုးေသးေသးေလးလွီးေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဖန္အိုးတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ၀ိုင္နီထဲပါ။ ၿပီးရင္ ဖန္ကို ပိတ္လိုက္ၿပီး ေနေရာင္ထဲမွာ ၂ ပတ္ေလာက္ ထားပါ။ တခါတေလမွာ လႈပ္ခါေပးပါ။ ၂ ပတ္ျပည့္ၿပီဆိုရင္ ေမႊၿပီး အရည္ကို ေရဆစ္နဲဆစ္ကာ အမည္းေရာင္ ပုလင္းထဲ ထည့္ေပးပါ။ ၿပီး၇င္ တစ္ေန႔ကို ၃ ေသာက္ေပးပါ။ ဒီ နည္းလမ္း တိုင္း ၆ လေလာက္လုပ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူးေၾကာင့္ ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကိုေလွ်ာ့က်ေစမွာျဖစ္ၿပီး ၀မ္းဗိုက္ကအဆီေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။

တကယ္လို႔ ၀ိုင္နီကိုမႀကိဳက္ဘူးဆိုရင္ ေရကိုအစားထိုးၿပီးလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

Credit:  myfood Myanmar