က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ေစတဲ့ ကီ၀ီသီး

ကီ၀ီသီးေတြဟာ ေသးငယ္ေပမယ့္ အက်ိဳးမ်ားေစတဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးပါ။ ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ ၀ယ္ဖို႔အတြက္ သိပ္ၿပီး မလြယ္ကူေစေပမယ့္ City Mart ေတြမွာေတာ့ ရႏုိင္ပါတယ္။ ပိုတက္ ဆီယမ္၊ မဂၢနီစီယမ္၊ ဗီတာမင္အီးနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ ႂကြယ္၀စြာ ပါရွိတဲ႔အျပင္ ဗီတာမင္စီမွာ လိေမၼာ္သီး ထက္ပင္ ၂ဆ ပိုမို ပါ၀င္မႈ မ်ားျပားပါတယ္။

ကီ၀ီသီးဟာ ပန္းနာရင္ၾကပ္သမားေတြ အတြက္ကေတာ့ စားသင့္တဲ့ အသီးပါ။ သူက အသက္ရူအဂၤါအဖြဲ႔အစည္း ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။ ေသြးထဲက အဆီေတြ ပိတ္ဆို႔ျခင္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္စြမ္း ရွိပါတယ္။  ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီစီယမ္၊ ေကာ႔ပါး စသည္႔ သတၱဳဓာတ္မ်ား ႂကြယ္၀စြာ ပါရွိျခင္းေၾကာင္႔ ေသြးအားနည္း ေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္း ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြင္း စီးဆင္းေနေသာ ေသြးအျပစ္ အက်ဲကို ထိန္းညွိေပးႏိုင္စြမ္း ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ဇီ၀ရုပ္ ျဖစ္ပ်က္ျခင္းနဲ႔ အာရံုေၾကာ အဖြဲ႕အစည္းမ်ားကို အားေကာင္း ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါ တယ္။ ကီ၀ီသီးထဲမ်ာ ပါ၀င္တဲ့ ဓါတ္တစ္မ်ိဳးဟာ လူတို႔၏ခႏၶာကိုယ္အတြင္းမွ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အဆီဓါတ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ခႏၶာကုိယ္တြင္းမွာရွိတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကုိပါ ဖယ္ရွားေပးျပီး အာဟာရစုပ္ယူမႈ ေကာင္းျခင္းေၾကာင့္ ဆီးမွန္ ၀မ္းမွန္ေစကာ က်န္းမာဖြံ ့ၿဖိဳး အလွတိုးလာေစပါတယ္။ ေသြးထဲကအဆီဓါတ္ေတြ စုပ္ယူေပးျခင္း၊ ၀မ္းမွန္ျခင္းတို႔ကို ရရွိေစပါမယ္။။

Credit:  Healthy Health