ဆား မ်ားမ်ားစားရင္ ေသြးဖိအား ျမင့္တက္လာႏိုင္

သစ္သီးဝလံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ ဆန္ ဂ်ံဳ စတာေတြ စားသံုးေပမဲ့၊ ဆားမ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့ ေသြးဖိအား ျမင့္တက္လာမွာျဖစ္တယ္လို႔ ေလ့လာခ်က္ အသစ္တရပ္က ေဖၚျပပါတယ္။ သက္လတ္ပိုင္းအရြယ္ လူ ၄၆၈၀ ကို ေလ့လာခ်က္အရ အဆီအဆိမ့္နဲ႔ အသားေတြ ေလ်ာ့စားၿပီး အသီးအႏွံေတြ ပိုမိုစားသံုးေပမဲ့၊ ဆိုဒီယမ္ ပမာဏ ပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့ အစာေတြေၾကာင့္ ေသြးဖိအား ျမင့္တက္ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ဆားေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေသြးတိုးနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏႈန္းေလ်ာ့ခ်ဖို႔ လူႀကီးေတြအေနနဲ႔ တရက္ကို ဆား ၂ ဂရိန္နဲ႔ညီတဲ့ ဇြန္းေသး တဇြန္းစာသာ စားဖို႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။ အစားအစာ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်တဲ့ စားေသာက္ကုန္ေတြမွာ ဆားပမာဏ မ်ားျပားေလ့ရွိတာေၾကာင့္ ေရွာင္ဖို႔ခက္ခဲတဲ့ ျပႆနာရွိတယ္လို႔ သုေတသီေတြက ေျပာပါတယ္။

RFA Burmese