ပန္းသီးစားျခင္းရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

အဂၤလိပ္စကားပံုတစ္ခုရွိပါတယ္။ ပန္းသီးကိုတေန႔တစ္လံုးစားၿပီး ဆရာ၀န္ဆီမသြားဘဲေနၾကမယ္တဲ့။ သံသယ ျဖစ္စရာမရွိပါဘူး။ ပန္းသီးမွာ အမွ်င္ဓါတ္၊ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓါတ္ေတြ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္လို႔ ေန႔စဥ္စားသံုးေပး သင့္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။

Antioxidant ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း အသီးအႏွံေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ အၾကမ္းမ်ည္းအားျဖင့္ေတာ့ ဓါတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြပါ၀င္ေပမဲ့ ပန္းသီးမွာေတာ့ အမ်ားအျပားပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြလည္းပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳး အလြယ္တကူ ၀င္ေရာက္တာ ကေနကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပန္းသီးကို မနက္ပိုင္း (သို႕) ညဖက္အိပ္ယာမ၀င္ခင္မွာ ပံုမွန္စားေပးသင့္ ပါတယ္။ အ၀လြန္ေစတဲ့ အသင့္စားစာေျပအစားအစာ အစားပန္းသီးကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

အျမင္အာရံု ပန္းသီး တေန႔တစ္လံုးစားေပးတာဟာ မ်က္လံုးအတြင္းတိမ္ျဖစ္ျခင္းကေန ကာကြယ္ေပး ႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာမႈေတြ အမ်ားအျပားက သက္ေသျပလ်က္ရွိေနပါတယ္။ ပန္းသီးကို တစ္ေန႔ တစ္လံုးစားပါ။

အစာေခ်စနစ္ ပန္းသီးမွာ အမွ်င္ဓါတ္ေတြ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္တာေၾကာင့္ အစာေခ်စနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာမ်ားတာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။

အသည္း အသည္းသာ က်န္းမာမယ္ဆိုရင္ ခႏၱာကိုယ္အတြင္း အလြယ္တကူ၀င္ေရာက္လာတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကို အလြယ္တကူဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပန္းသီးဟာ အသည္း က်န္းမာေရးအတြက္ အထူး ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ပန္းသီးကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

ႏွလံုး ေစာေစာကေျပာခဲ့သလိုပဲ ပန္းသီးမွာ အမွ်င္ဓါတ္ေတြ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္လို႔ ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ႏွလံုးအဆီဖံုးတာမ်ိဳးမျဖစ္ေတာ့သလို ႏွလံုးကို က်န္းမာေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္းကေန ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ဒီအခ်က္ေလးကိုေတာ့ စာဖတ္သူတို႔ သေဘာက်ႏွစ္ၿခိဳက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ ပန္းသီးကို စားေပးတာဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။

Credit: Myfoodmyanmar