နာနတ္သီး အခြံေတြ လႊင့္မပစ္သင့္တဲ့ အေၾကာင္းရင္း

 

နာနတ္သီးဆိုရင္ အသားဝါ ဝါေလးေတြကိုသာ စားေလ့ရွိၾက ေပမယ့္ အခြံေတြကိုေတာ့ အမႈိက္ အျဖစ္သာ စြန္႔ပစ္ေလ့ရွိၾကပါတယ္။ နာနတ္သီးအခြံမွာလည္း  က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ိဳးေတြ ရွိေနတာမို႔ အမႈိက္မဟုတ္တဲ့ အေၾကာင္းရင္းေလး သိထားရ ေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

ႏႊာၿပီးသား နာနတ္သီးခြံေတြကို ေရနဲ႔ေသခ်ာေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲတည့္ကာ ေသခ်ာဆူ ေအာင္တည္ၿပီး ရလာတဲ့အရည္ ကို စစ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းဆည္းပါ။ နာနတ္သီးလက္ ဖက္ရည္ၾကမ္းကို အပူေသာက္ လိုက ျပန္ေႏႊးေသာက္ႏိုင္ၿပီး ေရခဲေလးထည့္ၿပီးေတာ့လည္း အေအး လိုေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ အရသာ ပိုေကာင္းခ်င္ရင္ေတာ့ ပ်ားရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီးေတာ့လည္း ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။

နာနတ္သီး လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္း ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ကိုယ္ ခံစြမ္းအား ျမင့္ေစၿပီး ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္ဝတဲ့အတြက္ အေအးမိ၊ တုပ္ေကြးနဲ႔တျခားေရာဂါ ပိုးကူး စက္ခံရမႈေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။

ေနာက္ၿပီး အဆစ္အျမစ္နာ က်င္မႈလည္း ကင္းေစသလို တဆစ္ဆစ္ကိုက္ခဲတာ၊ ေရာင္ကိုင္းတာနဲ႔ ေတာင့္တင္ းမာေက်ာေန တာမ်ိဳးေတြကိုလည္း သက္သာ ေစပါတယ္။

အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလည္း ေႏွးေကြးေစသလို ေသြးတြင္းက အဆိပ္အေတာက္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကိုလည္း ထိန္းညႇိ ေပးသလို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေအာင္လည္း ကူညီေပးပါတယ္။

—Ref:Wellnessbin