ေရွာက္ရြက္ရဲ႕ အသံုး၀င္ပံု

ေရွာက္ရြက္ႏုေလးေတြ ေစ်းထဲျမင္ရင္ တို႔စရာ အျဖစ္ စားခ်င္စိတ္ကို ထိန္းမရေအာင္ပါပဲ။ ေရွာက္ရြက္ဟာ အနံ႔ သင္းလွပါတယ္။ အရသာမွာ အနည္းငယ္ခါးၿပီး ပူရွိန္းရွိန္း ျဖစ္ပါတယ္။ ေရွာက္ရြက္ဟာ ဒီလို မိုးတြင္း ကာလေတြမွာေတာ့ ပိုၿပီး လတ္ဆတ္ပါတယ္။

ေရွာက္ရြက္ကို အျခား အသားသုပ္ေတြထဲမွာလည္း ထည့္သုပ္ၿပီး စားၾကပါတယ္။ အနံ႔ေလး သင္းတဲ့ အတြက္ ေတာ္ရံု အသားနံ႔ေတြကို ဖံုးလႊမ္းသြားေစပါတယ္။ အမဲအူသုပ္၊ ဆိတ္အူသုပ္တို႔မွာေတာ့ မပါမျဖစ္ပါပဲ။ အရြက္ႏုေလးေတြဟာ အစိမ္းတို႔စားလို႔ ေကာင္းသလို ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္ ရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။

ျမန္မာ့ေဆးက်မ္းမွာေတာ့ ေရွာက္ရြက္ကုိ ပူ၊ ခါး၊ စပ္၏။ ဆီးနည္းေစၿပီး ၀မ္းကိုခ်ဳပ္ေစသည္။ ေလကို သက္ေစၿပီး ေခြ်းထြက္ေစႏိုင္သည္။ ေသြးတက္ေစသည္။ ၀မ္းမီးကို ေတာက္ေစသည္။ အစာကို ေၾကေစ ႏိုင္ပါသည္ဟု ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

ေရွာက္ရြက္ရဲ႕ အျခား အာနိသင္ေတြကေတာ့ အရိုးနဲ႔ သြားကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ကလာပ္စည္းမ်ားကို ဖံြ႔ၿဖိဳးေစႏုိင္ပါတယ္။ ေသြးအားနဲ႔ ခြန္အားကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ လန္းဆန္းေစၿပီး ႏွလံုးကို ေကာင္းမြန္ ေစႏုိင္ ပါတယ္။ အာရံုေၾကာကို သန္စြမ္းေစၿပီး အသားအေရကို စိုျပည္ေစပါတယ္။ မ်က္စိအျမင္ကို ၾကည္လင္ ေစၿပီး ကိုယ္တြင္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္ပါတယ္။

Credit: myfoodmyanmar