ၾသဇာသီးနဲ႔ အက်ိဳးေက်းဇူး

မၾကာခင္မွာ ၾသဇာသီးေတြ လွိဳင္လွိဳင္ေပါတဲ့ အခ်ိန္ ေရာက္ေတာ့မွာပါ။ ဩဇာသီးကို ျမန္မာျပည္ အႏွံ႔အျပားမွာ ေတြ႔ရၿပီး အထူးသျဖင့္ အလယ္ပိုင္းေဒသ ေတြမွာ ေပါက္ေရာက္ပါတယ္။ အေလ့က် ေပါက္သလို ကိုင္းကူးၿပီးေတာ့လည္း စိုက္လို႔ရႏိုင္ပါတယ္။ အိႏၵိယမွာေတာ့ ေဆးအျဖစ္ သံုးဖို႔ စိုက္ပ်ိဳးၾကၿပီး လူတိုင္းနီးပါး စားသံုးၾကပါတယ္။

ဩဇာသီးမွာ မ်ိဳးကြဲေတြ ရွိပါေသးတယ္။ ဒူးရင္းဩဇာနဲ႔ ပိႏၷဲဩဇာတို႔ပါ။ ဩဇာသီးကို အခ်ိဳပြဲသေရစာ အျဖစ္ စားသံုးၾကတာမ်ားၿပီး မွည့္လာတဲ့အခါမွသာ စားသံုးရတဲ့ အသီးပါ။ ဩဇာသီးမွာ  ဗီတာမင္ဘီ6၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ မဂၢနီစီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ပရိုတင္း၊ ဇင့္၊ ကစီဓာတ္၊ နီအာစင္၊ သၾကားဓာတ္၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ဘီတို႔ ပါ၀င္ၿပီး ေပ်ာ္၀င္လြယ္ပါတယ္။

ဩဇာသီးဟာအမွ်င္ဓာတ္ ၾကြယ္၀တာေၾကာင့္ ၀မ္းကုိမွန္ေစညပီး အစာေခ်စနစ္ကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ႏွလံုးနဲ႔သက္ဆုိင္တဲ့ ေရာဂါေတြမျဖစ္ေစဘဲ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာအိပ္ေပ်ာ္ေစဖို႔ ကူညီေပးပါတယ္။ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ သည္ေတြဟာ ကိုယ္၀န္လြယ္ထားရတဲ့ အခ်ိန္ကစလို႔ ဩဇာသီး စားေပးသင့္ပါတယ္။
အသားအေရ ၾကည္လင္ေစဖို႔နဲ႔ ေျခသည္းလက္သည္းေတြကိုလည္း ေကာင္းမြန္လာေစပါတယ္။ ကယ္လိုရီ ေလာင္ကြ်မ္းေစၿပီး အဆုတ္ကိုလည္းသန္႔စင္ေစႏုိင္ပါတယ္။

ဩဇာသီးကို ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳသမားေတြ စားဖုိ႔ေတာ့ သတိထားရပါလိမ့္မယ္။ သဘာ၀အရ အခ်ိဳဓာတ္မ်ားေနေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳသမားေတြ အတြက္ေတာ့ ခ်င့္စားပါ။ ၀က္သားနဲ႔ ဩဇာသီး၊ ပ်ားရည္နဲ႔ ဩဇာသီးတို႔ကို တြဲဖက္မစားသင့္ပါဘူး။

Credit:  beautyglimps