ေသြးပ်စ္ခဲျခင္းအတြက္ အေကာင္းဆံုး သဘာ၀ေသြးက်ဲေဆးမ်ား

 ေသြးပ်စ္ခဲျခင္းေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ အျဖစ္မ်ားႏိုင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းကလီစာေတြနဲ႔ တစ္သွ်ဴးေတြကို ေရာင္ရမ္း ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အေကာင္းဆံုး သဘာ၀ေသြးက်ဲေဆးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။

(၁)        တိရစာၦန္မွရတဲ့ အိုမီဂါ 3 အက္ဆစ္အဆီ (ဥပမာ – ငါး၊ အသည္း) ေတြဟာ အေကာင္းဆံုး သဘာ၀ေသြးက်ဲေဆး ျဖစ္ပါတယ္။

(၂)        အပင္မွရတဲ့ အိုမီဂါ 3 ေတြကိုေတာ့ ခႏၶာကိုယ္မွ အလြယ္တကူ မစုပ္ယူႏိုင္ေပမယ့္လည္း ေသြးပ်စ္ခဲျခင္းအတြက္ေတာ့ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ့ေဆး၀ါးေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ ႏွမ္းဆီ၊ ေထာပတ္သီး၊ ေျမပဲ စတာေတြဟာ အိုမီဂါ ၃ ၾကြယ္၀တဲ့အစားအစာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

(၃)        ေနာက္တစ္မ်ိဳးကေတာ့ ဂ်င္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဂ်င္းကို အေၾကာ္၊ အသုတ္ေတြထဲမွာ ထည့္စားလို႔ ရတဲ့အျပင္ ေဖ်ာ္ရည္အေနနဲ႔လည္း ေဖ်ာ္ေသာက္လို႔ ရပါေသးတယ္။

(၄)        ေသြးခဲတဲ့သူေတြဟာ ပံုမွန္သူေတြထက္ ေရကို သတိထားၿပီး ေသခ်ာေသာက္ေပးသင့္ပါတယ္။ ေရ လံုလံုေလာက္ေလာက္ မေသာက္ပါက အဆမတန္ ေသြးပ်စ္ခဲလာႏိုင္ပါတယ္။

(၅)        ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြျဖစ္တဲ့ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္၊ ဇီယာေစ့၊ နႏြင္းမႈန္႔ စတာေတြဟာလည္း ေသြးက်ဲေစႏုိင္ပါတယ္။

(၆)        ဘယ္ရီသီးအပါအ၀င္ အျခားသစ္သီးေျခာက္ေတြျဖစ္တဲ့ စပ်စ္သီး၊ ဆီးသီး၊ ခ်ယ္ရီသီးေတြဟာ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းပါ၀င္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အလြန္ပင္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။

(၇)        ေလ့က်င့္ခန္း ျပဳလုပ္ျခင္းဟာလည္း ေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းမြန္ေစ၍ ေသြးခဲျခင္းကို ေလ်ာ့က် ေစႏုိင္ ပါ တယ္။ ေပါ့ေပါ့ပါးပါး ေလ့က်င့္ခန္းမ်ိဳးကို ပံုမွန္ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္ စတင္သင့္ပါတယ္။

(၈)        ဗီတာမင္ဘီ 6 က ေသြးလႊတ္ေၾကာနံရံေတြကိုမာေစ၍ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ အလြန္အကၽြံ ေသြးခဲျခင္းကို သက္သာေစႏုိင္ပါတယ္။ အေစ့အႏွံေတြ၊ ကန္စြန္းဥနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ေတြဟာ ဗီတာမင္ဘီ 6 ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္တဲ့ အစားအစာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ သဘာ၀ေသြးက်ဲေစတာေတြ ရွိသကဲ့သို႔ပင္ ဆန္႔က်င္ဘက္ အေနနဲ႔ ေသြးခဲေစႏိုင္တဲ့ အစားအစာေတြလည္း ရွိပါတယ္။ ဗီတာမင္ K ပါ၀င္တဲ့ အစားအစာေတြျဖစ္တဲ့ အစိမ္းေရာင္ရွိတဲ့ ဟင္းသီးဟင္ရြက္မ်ား၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ စတာေတြဟာ ေသြးခဲျခင္းျဖစ္စဥ္မွာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အနာက်က္ျမန္ေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ေတြထဲမွာ အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ K ဟာ ေသြးက်ဲေဆး ေတြရဲ႕ အစြမ္းအာနိသင္ကို ပ်က္ျပယ္ေစႏုိင္တာေၾကာင့္ ပံုမွန္စားသံုးသင့္တဲ့ ဗီတာမင္ K ပမာဏကို ဆရာ၀န္ ႏွင့္ တိုင္ပင္၍ အႀကံဉာဏ္ ရယူသင့္ပါတယ္။ Credit: Dr. Thinzar Wynn