ရာသီဥတုပူလာတဲ့အခါ ဒီလို အစားအစာေတြ မစားသင့္ေတာ့

ပူျပင္းေျခာက္ေသြ႔တဲ့ ေႏြရာသီကိုေရာက္လို႔လာရင္ အားလံုးကေအးခ်မ္းတဲ့ေနရာမွာေန၊ အနားယူျပီး အစား အေသာက္ေကာင္းေကာင္းကို သံုးေဆာင္ခ်င္ၾကမွာပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ Food Republic ရဲ႕အဆိုအရ အခ်ိဳ႕အစား အေသာက္ေတြဟာ အပူခ်ိန္ေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ျပသနာေတြကို ပိုဆိုးေစႏိုင္ပါတယ္။ ပူျပင္းတဲ့ရာသီဥတုမွာ ေရွာင္ ရွားဖို႔နဲ႔ သင့္ရဲ႕ကိုယ္ပိုင္အေတြ႔အၾကံဳေတြနဲ႔ ခ်ိန္ဆၾကည့္ဖို႔ အဲဒီ့အစားအေသာက္စာရင္းကို ေလ့လာၾကည့္ပါ။

၁။ အနံ႔အရသာျပင္းတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား

အနံ႔အရသာျပင္းတဲ့ အစားအေသာက္ေတြမွာ ေတြ႔ရတဲ့ capsaicin ဓာတ္ကို စားသံုးမႈဟာ ခဏတာ ခႏၶာကိုယ္ အပူခ်ိန္္လြန္ကဲမႈနဲ႔ ဆက္စပ္ေနပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ျပင္ပမွာ အရမ္းပူေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းက အပူ ခ်ိန္ကို ေလ်ာ့ေနေစဖို႔ နည္းလမ္းေပါင္းစံုနဲ႔ ၾကိဳးပမ္းသင့္ပါတယ္။ အျခားတစ္နည္းနဲ႔ေျပာရရင္ေတာ့ ပူစပ္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေတြကို အလြန္အကြ်ံစားသံုးေနတာက ရပ္တန္႔ဖို႔ျဖစ္ပါတယ္။

၂။ ဆီး႐ႊင္ေစတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား

အျမဲေရဓာတ္နဲ႔ျပည့္၀ေနတာကို သင္လိုခ်င္မွာပါ။ ဒါေၾကာင့္ သင့္ခႏၶာကိုယ္ထဲကေရေတြကို ထုတ္ပစ္မယ့္ အစားအေသာက္ေတြကို ေ႐ွာင္ဖို႔အၾကံျပဳပါရေစ။ အဲဒီ့အစားအေသာက္ေတြမွာေတာ့ သင့္ခႏၶာကိုယ္ကို အလားတူသက္ေရာက္မႈျဖစ္ေစတဲ့ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္၊ ဆိုဒါ၊ သရက္သီး၊ စမုန္နက္၊ အာတီခ်ဳပ္နဲ႔ ကညြတ္႐ြက္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။

၃။ ပ႐ိုတိန္းပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား

ပ႐ိုတိန္းကို အစားေျခဖ်က္တဲ့အခါ သင့္ခႏၶာကိုယ္ဟာ အလုပ္အမ်ားၾကီးလုပ္ဖို႔ လိုအပ္ျပီး thermogenesis လို႔ အမည္ရတဲ့ျဖစ္စဥ္မွာ အပူကိုျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ သစ္သီး၀လံေတြလိုမ်ိဳး ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္ နည္းနည္းသာ ပါတဲ့အျပင္ thermogenesis ျဖစ္စဥ္မွာ စြမ္းအင္နည္းနည္းသာသံုးျပီး အပူထုတ္မႈနည္းတဲ့ အစားအစာေတြကို စားပါ။ Food Republic ရဲ႕အဆိုအရ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္နဲ႔ယွဥ္ရင္ ပ႐ိုတိန္းကိုေခ်ဖ်က္ဖို႔အတြက္ စြမ္းအင္ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းကေန ၁၀၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ပိုကုန္ပါတယ္။ ဒီတစ္ခုကရတဲ့ သင္ခန္းစာကေတာ့ “အသားကို ေလ်ွာ့ စားပါ”။  # Trend Myanmar