သံပုယိုသီးကို ေရေႏြးနဲ ႔က်ိဳၿပီး ေသာက္တဲ့အခါ

ေရွးဂ်ာမန္လူမ်ိဳးေတြဟာ Atherosclerosis လို႔ေခၚတဲ့ ေသြးေၾကာေတြ မာခဲပိတ္ဆို႔လာလို႔ ေသြးမေလွ်ာက္ တဲ့ေရာဂါ၊ အေအးမိတာ၊ ေရာဂါပိုး အလြယ္တကူ ကူးစက္တာ၊ ကုိလက္စထေရာ ျမင့္မားတာေတြအတြက္ ရိုးရာေဆးတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ မွီ၀ဲခဲ့ၾကပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး အသည္းကို သန္႔စင္ေပးပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ေအာ္ဂဲလ္နစ္ သံပုယိုသီး ၄ လံုး (အခြံပါ )၊ ဂ်င္းအျမစ္ တစ္ခု (သို႔) ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားတဲ့ ဂ်င္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဥ ၄ ဥ၊ ေရ ၂ လီတာ

ျပင္ဆင္ျခင္း

သံပုယိုသီးကို ေရေဆးၿပီး ၅ ျခမ္းေလာက္ျခမ္းလိုက္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံႏႊာပါ။

သံပုယိုသီး ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို Blender (ေဖ်ာ္စက္) ထဲထည့္ၿပီး ေဖ်ာ္စက္ကိုေမႊလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္အိုးတစ္လံုးထဲကို ရလာတဲ့ေဖ်ာ္ရည္ကိုထည့္ပါ။

ေရေလာင္းထည့္ၿပီး အိုးကို ေရေႏြးဆူလာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ။ ဆူလာၿပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚကခ်ၿပီး အေအးခံပါ။
ဇကာထဲထည့္ၿပီး ဆစ္လိုက္ပါ။ ဆစ္လို႔ရလာတဲ့ အရည္ကို ခြက္ထဲထည့္ပါ။ တကယ္လို႔ ေသာက္ရတာ အရသာျပင္းေနရင္ ပ်ားရည္ထည့္ၿပီးေသာက္ေပးပါ။

ေသာက္သံုးျခင္း

မနက္စာမစားခင္ အဲဒီအရည္ကို ဖန္ခြက္တစ္ခြက္ေသာက္ပါ။ အဲဒီလို ၃ ပတ္ဆက္တိုက္လုပ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ တစ္ပတ္နားပါ။ ေနာက္ထပ္ ၃ ပတ္ထပ္လုပ္ပါ။ # MyFood Myanmar