အ႐ိုးသန္မာေစရန္ စားသင့္ေသာ အေကာင္းဆံုးအသီး

ေရာဂါကို ကာကြယ္တုိက္ဖ်က္ေပးတဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း (Antioxidant) ေပါႂကြယ္ဝတဲ့ ဆီးသီးဟာ အ႐ုိးက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ အရင္တုန္းက အ႐ိုးသန္ မာေအာင္စားသင့္တဲ့ အစားအစာ စာရင္းထဲမွာ ဆီးသီး မပါဝင္ခဲ့ပါဘူး။

 

လတ္တေလာေလ့လာမႈေတြအရ ဆီးသီးေျခာက္အျဖစ္ ေျခာက္ေသြ႔သြားတဲ့ ၾကက္ဥအရြယ္ ဆီးသီးေတြဟာ အ႐ိုးသန္မာခိုင္ခံ့ဖို႔အတြက္ စားသင့္တဲ့ အေကာင္းဆံုး အသီး ျဖစ္ေၾကာင္း ဖေလာ္ရီဒါျပည္နယ္တကၠသိုလ္မွ သုေတသီ Bahram က ဆုိပါတယ္။

တိရစာၦန္ေတြကို ေလ့လာမႈေတြအရ ဆီးသီးေျခာက္ေတြဟာ အ႐ုိးထုထည္ဆံုး႐ႈံးမႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္႐ သာမက အ႐ိုးထုထည္ကိုပါ ခုိင္ခံ့ေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရပါတယ္။ ေသြးဆံုးၿပီးအရြယ္ အမ်ဳိးသမီးေတြကို ေလ့လာခဲ့ရာမွာလည္း ဆီးသီးဟာ အ႐ုိးက်န္းမာေရးအတြက္ အစြမ္းထက္တဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး အ႐ိုးက်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါတဲ့ ဘုိရြန္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ေကေတြလည္း အဓိကပါဝင္ေနပါတယ္။

တစ္ေန႔မွာ ဆီးသီးေျခာက္ ရွစ္လံုးကေန ၁၀ လံုးအထိ စားတဲ့အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ သံုးလံုးစားသူေတြထက္ အ႐ိုး သန္မာတဲ့ အက်ဳိေက်းဇူးကို ပိုမိုထိထိေရာက္ေရာက္ ရရွိႏိုင္ေၾကာင္း လတ္တေလာေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ အရ သိရပါတယ္။

ဆီးသီးပဲျဖစ္ျဖစ္ ဆီးသီးေျခာက္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ဒီအတုိင္းစားျခင္း၊ ေကြကာ (Cereal) နဲ႔ ေရာစားျခင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ မုန္လာဥနီတို႔နဲ႔ ျပဳတ္စားျခင္းစတဲ့နည္းေတြနဲ႔ စားေပးႏိုင္ပါတယ္။

Credit – Mg Mandalay