ကၫြတ္စားသုံးျခင္းျဖင့္ ရရွိႏုိင္ေသာ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ကညြတ္တြင္ Vitamin A ,Vitamin B-Complex, Vitamin C, Vitamin E , Manganese , Selenium စသည္ျဖင့္ အဖုိးထုိက္တန္ေသာ ဗီတာမင္မ်ားႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။ ကညြတ္ျမစ္ဟာ စိတ္က်ေရာဂါကုိ တုိက္ဖ်က္ ေပးႏုိင္စြမ္းျပီး စိတ္ခံစားမႈစြမ္းအားကို တုိးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

 

ဒါ့အျပင္ ကညြတ္ကုိ စားသုံးေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အာရုံေၾကာ စြမ္းအားမ်ားကို တုိးျမွင့္ေပးရုံသာမက ကင္ဆာ ျဖစ္ေစေသာအရာမ်ားစြာကို ကာကြယ္ဟန္႔တားေပးႏုိင္ျခင္း၊ ႏွလုံး၊ ပန္းနာရင္ၾကပ္၊ မ်က္စိအတြင္းတိမ္၊ သည္းေျခ ေရာဂါမ်ား၊ အဆစ္ေရာင္ေရာဂါ၊ ဆီးပူ၊ ဆီးေအာင့္၊ ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္း ႏွင့္ ေလေရာဂါမ်ားကုိ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္ျခင္း၊ ေသြးတြင္းရိွ သၾကားဓာတ္ကုိ ထိန္းညိွေပးႏုိင္ျခင္း၊ အမ်ွင္ဓာတ္ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့ခ်ရာတြင္ အေထာက္အကူေပးႏုိင္ျခင္း စတဲ့အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားစြာကို ေပးစြမ္းႏုိင္ ပါတယ္။

ဒါ့အျပင္ Folate ၾကြယ္၀တာေၾကာင့္ ကုိယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးမ်ား စားသုံးပါက လမေစ့ခင္ ကေလးမီးဖြားျခင္း မ်ား ၊ အာရုံေၾကာအားနည္းျခင္းမ်ား ၊ ေက်ာရုိးနာဗ့္ေၾကာေရာဂါျဖစ္ျခင္းမ်ားမွ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေသာ ေဆးဖက္၀င္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ကညြတ္ကုိ အစိမ္းစားေပးပါက ပုိမုိအစြမ္းအာနိသင္ ထက္ျမက္ေစပါတယ္။

Credit:ျမ၀တီ