သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအတြက္ လိုအပ္ေသာ ဗီတာမင္မ်ား

သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ားႏွင့္ အသီးအရြက္အမ်ားစု စားသူမ်ားသည္ အသားစားသူမ်ားထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ပိုနည္းေလ့ရွိၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ အမ်ိဳးအစား-၂ ဆီးခ်ိဳေရာဂါတို႔ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း နည္းပါးေၾကာင္း သိရသည္။
သို႔ရာတြင္ သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ားသည္ အေရးႀကီးေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ား ခ်ိဳ႕တဲ့ႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ရွိျခင္း ေၾကာင့္ သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအတြက္ အေရးႀကီးေသာ အာဟာရဓာတ္ငါးမ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါသည္။

New Picture

ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္သည္ အ႐ိုးႏွင့္သြားမ်ား ခုိင္မာေစရန္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္ၿပီး ေသြးေၾကာမ်ားႏွင့္ အာ႐ံုေၾကာ လုပ္ေဆာင္ခ်က္မ်ား ေကာင္းမြန္ေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးေသာဓာတ္ျဖစ္သည္။ အသက္ (၅၀)ႏွစ္ေအာက္ အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ေန႔စဥ္ ကယ္လ္ဆီ ယမ္ ၁၀၀၀ မီလီဂရမ္ရရွိရန္ လိုသည္။

ဆဲလ္မ်ားသို႔ ေအာက္ဆီဂ်င္သယ္ေဆာင္ေပးေသာ ပ႐ိုတိန္း ဓာတ္တစ္မ်ိဳး ထုတ္လုပ္ရန္ ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္ လိုအပ္သည္။ သံဓာတ္မလံုေလာက္ပါက မူးေ၀အားနည္းျခင္းတို႔ ႀကံဳႏိုင္သည္။ အသက္(၅၀)ေအာက္ အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီးမ်ား တစ္ေန႔လွ်င္ သံဓာတ္ ၂၇ မီလီဂရမ္ ရရန္လိုသည္။ ခႏၶာကိုယ္က ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ကို စုပ္ယူႏိုင္ေအာင္ ဗီတာ မင္ဒီက ကူညီေပးသည္။ လူတစ္ဦးအေနျဖင့္ ဗီတာမင္ဒီ ေန႔စဥ္ ၆၀၀ IU ရရွိရန္လိုသည္။ ဗီတာမင္ ဘီ-၁၂ ကို တစ္ေန႔လွ်င္ ၂ ဒသမ ၄ မိုက္က႐ိုဂရမ္ ရရွိရန္ လိုအပ္ၿပီး ႏြားႏို႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ခ်ိစ္ စသည္တို႔ စားေပးျခင္းျဖင့္ ဗီတာမင္ဘီ-၁၂ ဓာတ္ ရရွိႏိုင္သည္။

အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္သည္ က်န္းမာေရးအတြက္ အလြန္အေရးပါေသာ အာဟာရဓာတ္ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ တစ္ေန႔လွ်င္ ၅၀၀ မီလီဂရမ္ထက္မနည္း ရရွိရန္လိုသည္။ ဖ႐ံုေစ့ကဲ့သို႔ အစားအစာမ်ား စားျခင္းျဖင့္ အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ရရွိႏုိင္ၿပီး သက္သတ္လြတ္မစားသူမ်ားအေနျဖင့္ ေဆာ္လမြန္ငါး၊ တူနာငါးႏွင့္ မကၠ ရယ္ငါးတို႔တြင္ အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္မ်ား အဓိကပါ၀င္သျဖင့္ ယင္းငါးမ်ားကို စားေပးႏိုင္သည္။

www.phothutaw.com


Leave a Reply