ေျပာင္းဖူးကို အရသာပိုထူးေအာင္ ျပဳတ္စားၾကည့္ခ်င္ရင္

1728461908_57a92b9789_b_corn-on-the-cob-750x500_0

ဒီလိုရာသီမွာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေျပာင္းဖူးထက္ စားေကာင္းတာ ဘာမွ မရိွပါဘူး။ ေျပာင္းဖူးကို ျပဳတ္စားဖုိ႕ အတြက္ အရသာ ပိုမို ထူးျခားေကာင္းမြန္ေအာင္ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း အသစ္အသစ္ေတြနဲ႕ လူေတြ အျမဲ ဆန္းသစ္ တတ္ၾကပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ကို ေနာက္တစ္ဆင့္ ပိုမိုထူးျခားေကာင္းမြန္ေအာင္ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ျပီး လူတုိင္း လက္ဖ်ားေလာက္စရာ ျဖစ္သြားေစခ်င္ရင္ေတာ့ ေရပြက္ပြက္ဆူျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲ ဒီပစၥည္းႏွစ္မ်ဳိး ထည့္ေပးလိုက္ရံုပါပဲ။

ထည့္ေပးရမွာကေတာ့ ႏို႕နဲ႕ေထာပတ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူး ၅- ၆ ဖူးေလာက္ျပဳတ္မယ္ဆုိရင္ ႏုိ႔ (၁) ခြက္နဲ႔ ေထာပတ္ တစ္ေကာ္စာေလာက္ အုိးထဲ ခပ္ထည့္ေပးရပါမယ္။ ေျပာင္းဖူးထည့္ျပီးေနာက္ ၆မိနစ္ကေန ၈ မိနစ္ေလာက္ထိ ျပဳတ္ေပးပါ။ ေျပာင္းဖူးအနံ႔ေတြ ေမႊးၾကိဳင္စြာ ထြက္ေပၚလာပါလိမ့္မယ္။ တခ်ဳိ႕က သၾကားေတြ ထည့္ျပဳတ္တတ္ၾကပါတယ္။

အနည္းငယ္သာ ျပဳတ္မယ္ဆိုပါက ဒီနည္းစနစ္ေလး စမ္းသုံးၾကည့္ပါ။ ေျပာင္းဖူးကို အခြံနဲ႔ပါ အိုးထဲထည့္ျပီး ၃-၄ မိနစ္ မုိက္ခရုိေဝ့မီးဖုိျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္ပါ။ ျပီးေနာက္ အုိးထက္ေန ျပန္ထုတ္ျပီး အဖ်ားေတြ ျဖတ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ကို စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

-Ref: Simplemost 


Leave a Reply