ေန႔စဥ္ေကြကာအုပ္ ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ရရွိႏုိင္သည့္ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

13177657_1093592830704567_1985116774794188395_n

အုတ္စပါးေတြက ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး ပါ၀င္တဲ့အတြက္ သင့္က်န္းမာေရးေကာင္းေစႏုိင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ ေတြမ်ားစြာ ပါ၀င္ပါသည္။ ေန႔စဥ္ေကြကာအုတ္တစ္ခြက္ ေသာက္တာေၾကာင့္ ေအာက္ပါ အက်ဳိးေက်းဇူး ေတြကို ရရွိေစႏုိင္ပါတယ္။ နွလံုးက်န္းမာေရးေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ အုတ္စပါးမွာ ပါ၀င္တဲ့.. ေရမွာ ေပ်ာ္၀င္ႏုိင္တဲ့ အမွ်င္ ဓာတ္ေတြဟာ ႏွလံုးရဲ႕ ေသြးေၾကာက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ပါတယ္။ သူ႔မွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္လည္း ပါ၀င္တာမုိ႔ ေသြးဖိအားက်ဆင္း (ေသြးတုိး ေရာဂါအတြက္) အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းသိမ္းႏုိင္ အုတ္စပါးကို အစာေျခတာ ေႏွးေကြးႏုိင္တာမုိ႔ ၀မ္းဗိုက္ျဖည့္တင္းမႈ အခ်ိန္ အၾကာႀကီးရရွိႏုိင္တဲ့အတြက္ ဆာေလာင္မႈမရွိႏုိင္ေတာ့ပါ။ အာဟာရဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္ႏုိင္ အုတ္စပါးမွာ အဆီပါ၀င္မႈနည္းပါတယ္။ ျပည့္၀ဆီလံုး၀မပါ၀င္ပါ။

သူ႔မွာ ပ႐ိုတင္းပါ၀င္တဲ့အျပင္ သံဓာတ္၊ေကာ့ပါး၊ ေဖာ့စပရပ္စ္နဲ႔ သြပ္ဓာတ္လည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ စြမ္းအင္ပိုမုိရရွိႏုိင္ နံနက္စာအျဖစ္ ေကြကာအုတ္တစ္ခြက္ ေသာက္ တာေၾကာင့္ တစ္ေန႔တာလံုးအတြက္ စြမ္းအင္ျပည့္၀ ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဆီးခ်ဳိေရာဂါမွကာကြယ္ႏုိင္ အုတ္စပါးက Glycemic Index (GI) နည္းပါးတဲ့ အစာျဖစ္တဲ့ အတြက္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္ ပါတယ္။ Low GI အစားအစာေတြက အင္ဆူလင္ကို ခံႏုိင္အား ေလ်ာ့နည္းသြားတာေၾကာင့္ပါ။ အေရျပားကို ကာကြယ္ႏုိင္ အုတ္စပါးဟာ အေရျပားရဲ႕ pH (အက္္စစ္-အယ္ကာလီအခ်ဳိး)ကို ပံုမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းညိႇေပးတာမုိ႔ အေရျပားယားယံတာကို သက္သာ ေစႏုိင္တယ္လုိ႔ အေမရိကန္ အေရျပားအကယ္ဒမီက ထုတ္ျပန္ထားပါတယ္။ အုတ္စပါးနဲ႔ ေရခ်ဳိးတာေၾကာင့္ အေရျပားအတြင္း အစိုဓာတ္ကို ရရွိေစတဲ့အတြက္ ႏွင္းခူနဲ႔ အင္ပ်ဥ္ထတာ လိုမ်ဳိး အေရျပားယားယံတဲ့ ေ၀ဒနာေတြ သက္သာေစႏုိင္ပါတယ္။ Credit to Unknown Writer


Leave a Reply